Fenntartható Egyetem Konferencia


„Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel Fenntartható Egyetem Konferenciát szervez 2019. április 10-11-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, és az ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért program. A kétnapos szakmai konferencia során a szervezők arra a kérdésre keresik a választ, hogy a felsőoktatásnak milyen szerepe van a fenntarthatóságban, valamint, hogy a felsőoktatás kiterjedt intézményhálózata hogyan tud hozzájárulni a fenntartható fejlődési célok megvalósulásához.

 

A felsőoktatási intézmények mellett a kormányzati, a vállalati és a civil partnerek is meghívást kapnak, és közösen kívánnak a rendezők szembenézni azzal, hogy a felsőoktatás mennyiben képes napjainkban megfelelni a fenti feladatoknak. A rendezvényen a hangsúlyt a jó gyakorlatok bemutatására és a környezettudatos egyetemek hálózatosodásának elősegítésére helyezik a szervezők.

A konferencia első napja az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusán kerül lebonyolításra (1034 Budapest Bécsi út 96/b., Pauli konferenciaterem). Délelőtt plenáris előadás keretében „Gazdasági növekedés, fenntarthatóság és oktatás” címmel Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóság vezetője tart előadást, majd Prof. Dr. Szöllősi-Nagy András, az UNESCO-IHP Intergovernmental Council alelnöke, az Óbudai Egyetem címzetes egyetemi tanára „A víz interdiszciplináris kihívás – tudják azt kezelni oktatási rendszereink?” című előadását követhetik nyomon az érdeklődők. A délutáni program keretében „Fenntartható egyetemi campus„ és a „Fenntarthatóság a felsőfokú oktatásban” szekció keretében a környezettudatos egyetemek legjobb gyakorlatát ismerhetik meg a regisztrált résztvevők.

A második napon a program az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (; 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., Aula Magna) folytatódik, ahol elsőnek Dr. Nemes Csaba, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fenntartható Fejlesztésekért Felelős Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője „Környezetvédelmi kihívások a felsőoktatásban” címmel tart előadást. A hallgatóság ezt követően Ferenczi Attila, a Recobin Kft. ügyvezetője „Hulladékgazdálkodás felsőfokon” előadását követheti nyomon. Hasonlóan ez első naphoz a délután folyamán az „Egyetemi közösségek szerepe a fenntarthatóságban” szekcióra, majd azt követően aKörnyezettudatos felsőoktatási intézmények hálózatosodása” networkingre kerül sor.

 

FELSŐOKTATÁS AZ ÉLHETŐ JÖVŐÉRT Meghívó

 

 Tovább az eseményhez