Kihirdették a GREENIFICATION, avagy zöldítsd ki te az Óbudai Egyetemet c. ötletpályázat nyerteseit


Eldőlt, melyek lettek a legjobb pályaművek a Greenification, avagy zöldítsd ki te az Óbudai Egyetemet című zöld innovációs hallgatói ötletpályázaton. A döntést május 28-án hozta meg a szakmai bizottság.

A pályázatot idén először hirdette meg az Egyetem azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható és környezetbarát intézményi működés fontosságára, valamint azért, hogy a hallgatók bevonásával tegyen további lépéseket a zöld egyetemmé válás útján. Olyan ötleteket vártak a hallgatóktól, amelyek a víz- és hulladékgazdálkodás, az energiagazdálkodás, a természetvédelem, a klímaváltozás, a fenntarthatóság vagy a zöld innováció területén szolgálnák a szervezet fejlesztését, és amelyek gyakorlati megvalósításával az Egyetem javíthatna a Greenmetric elnevezésű, legzöldebb egyetemeket rangsoroló nemzetközi listán elért helyezésén.

A Bíráló Bizottság által hozott szakmai döntés alapján a következő díjak kerültek kiosztásra:

  • Megosztott I. helyezést ért el Horváth Orsolya és Andriska Gergő,
  • II. helyezést ért el Mórocz Máté,
  • III. helyezést ért el Balázs Gergő.

A díjazottak pénzjutalomban részesültek az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” című projektben rendelkezésre álló forrásból. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel az ünnepélyes díjkiosztó elmaradt, az elismerő okleveleket Kersánszki Tamás pályázati és tudáshasznosítási igazgató elektronikusan küldte meg a nyerteseknek.

Gratulálunk a díjazottaknak, és valamennyi pályázónak sok sikert kívánunk a továbbiakban!